2023. április 26., szerda

2023. április 3., hétfő

Gondolatok...

Egy idézetet szeretnék megosztani Veletek Yulia Brodskaya-tól, a quilling, vagy még inkább a papírművészet királynőjétől: 

"– If I take a pen and draw a line, it will take me a second; to make 'a line' with a strip of paper I'll have to measure the desired length of the strip, then cut it, then shape it, then dip the strip into glue and put it in place, and so on. So, the process is many times longer than real drawing. However, thus I achieve something in 3D instead of a flat 2D drawing, says Yulia."

Vagyis mindez magyarul, ebben benne van a kontúrquilling lényege, nehézsége 😊: 

"Ha veszek egy tollat ​​és húzok egy vonalat, egy másodpercbe telik. Ahhoz, hogy egy papírcsíkkal "vonalat" készítsek, meg kell mérnem a csík kívánt hosszát, majd le kell vágnom, majd meg kell formáznom, majd a csíkot ragasztóba mártani és a helyére kell tenni, és így tovább. Tehát a folyamat sokszor hosszabb, mint a valódi rajzolás. Így azonban valamit 3D-ben érek el a lapos 2D-s rajz helyett, mondja Julia."

Persze ez nem azt jelenti, hogy a rajzolás könnyebb lenne, ellenkezőleg. Én személy szerint sajnos nem tudok, ami nagy bánatom, lényegesen megkönnyítené a dolgom. Csak szemléltetni szeretném a különbséget. 
Az én munkáim fényévekre vannak ugyan az Övéitől, de talán így jobban el lehet képzelni, hogyan is készül egy-egy ilyen munka. 😊
Még egy apró megjegyzés: A látszat ellenére, minél kisebb egy munka, annál nehezebb elkészíteni. 😊 Tovább megyek: Egy élő virágokból álló csokrot sokkal könnyebb tetszés szerint elrendezni, mint a széles papírcsíkokból készült, merev, nehezen alakítható virágokat, leveleket. 😊